ANA SAYFA HABER FORUM SOHBET RESİM VİDEO ZİYARETÇİ DEFTERİ İLETİŞİM ÜYE OL ÜYE GİRİŞİ
TOİDER ÜYE FORMU
TOİDER ÜYE FORMUNU İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN
iletişim: Sedat Avcı 0535 232 25 66    email: avc.sedat@yandex.com
Ana menü
Ana sayfa
TOİDER BİLGİLERİ
TOİDER ÜYE FORMU
TOİDER'İN TARİHÇESİ
TOİDER KOMİSYONLARI
TEŞKİLATLANMA KOMİSYONU
KADINLAR KOMİSYONU
GAZİ VE ŞEHİT YAKINLARI KOMİSYONU
SOSYAL ETKİNLİKLER KOMİSYONU
EĞİTİM-BASIN-YAYIM KOMİSYONU
İŞVEREN-STK İLE İLETİŞİM KOMİSYONU
MEVSİMLİK İŞÇİLER KOMİSYONU
KHK'LI İŞÇİLER KOMİSYONU
EMEKLİ KOMİSYONU
ÜNİVERSİTELİ İŞÇİLER KOMİSYONU
KANUNLAR
Dernekler Kanunu
4857 Sayılı İş Kununu
6356 Sayılı Sendikalar Kanunu
TOPLU İŞ SÖZLEŞMELERİMİZ
GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI 01.03.2019 – 28.02.2021
ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI 01.01.3013-01.01.2014
TİGEM 01.01.3013-01.01.2014
TOİDER AY AY GELİR GİDER TABLOSU
2020 GELİRLERİ
2019 GELİRLERİ
2018 GELİRLERİ
2017 GELİRLERİ
2016 GELİRLERİ
2015 GELİRLERİ
2014 GELİRLERİ
2020 GİDERLERİ
2019 GİDERLERİ
2018 GİDERLERİ
2017 GİDERLERİ
2016 GİDERLERİ
2015 GİDERLERİ
2014 GİDERLERİ
İstatistik
Bugün  Toplam 
 Tekil 62  361422 
 Online
 IP 52.90.49.108 
NEDEN DERNEK KURULDU

SORU 1. TARIM ORMAN İŞÇİLERİ DAYANIŞMA DERNEĞİNİN KURULMASINA NEDEN İHTİYAÇ DUYULMUŞTUR? KAÇ İŞYERİ İLE İSTİŞARE EDİLEREK HANGİ TARİHTE KURULDU?

CEVAP: Biz İşçiler iyi ve kötü gününde bizleri temsil edenleri yanımızda görmek istiyoruz. Cenazemiz oluyor, Düğünümüz oluyor, Hastamız oluyor, kan ihtiyacımız oluyor, çocuğumuz okuyor bursa ihtiyacımız var, kırtasiye ihtiyacımız var yoklar. İşçi arkadaşımın Toplu İş Sözleşme Kitapçığı, İş Kanunları - Sendikalar Grev ve Lokavt Kanunları ile ilgili eğitimi verilmiyor. İşçi Arkadaşımın Ev sahibi olması için kurulmuş bir kooperatifi yok. İşçi Arkadaşımın çocuklarının işe girebilmeleri için herhangi bir iş sahası açması yok. Şoför Arkadaşım Kaza yapıyor, trafik cezası yiyor, bu konuda yardımlaşma sandığımız yok. İşte bu gibi Sosyal etkinliklerde bulunmak işçilerimizin birbirlerinden haberdar olmaları için TARIM ORMAN İŞÇİLERİ DAYANIŞMA DERNEĞİ 10 işyerinin manevi desteği ve 7 işyerimizin Kurucular Kurulu oluşturması ile 20 Haziran 2014 tarihinde Cuma günü kurulmuştur.

SORU 2. İŞ YERİMİZDE HER HANGİ BİR SORUNUMUZU ÇÖZMEKLE YÜKÜMLÜ BİR SENDİKA TEMSİLCİMİZİ GEREKTİĞİ ZAMAN YERİNDE BULAMAMAKTAYIZ. BUGÜNE KADAR BİRÇOK SORUNUMUZA KESİN BİR ÇÖZÜM GETİRECEK HERHANGİ BİR YAKLAŞIM İÇİNDE OLUNMADI. “HER ZAMAN UĞRAŞIYORUZ, GEREKEN YERLERE BİLDİRİYORUZ” CEVAPLARI ALIYORUZ, FAKAT SAMİMİ OLDUKLARI KONUSUNDA HER ZAMAN TEREDDÜT YAŞADIK, BUGÜNE KADAR BİRÇOK İŞÇİ ARKADAŞIMIZIN BİRÇOK SORUNU HAKKINDA YÂDA SOSYAL HAKLARI VB. KONULARDA, HİÇBİRİ NE ÇÖZÜLEBİLDİ NE DE ALINABİLDİ? BU KONULARDA ACABA BU DERNEKTE BİRLİK VE BERABERLİK İÇİNDE OLUNDUĞU ZAMAN, BU SORUNLAR ÇÖZÜLEBİLECEK Mİ? YA DA BİZLERE GEREKEN YOL VE YARDIMLAR GÖSTERİLECEK Mİ?

CEVAP: Dernek tamamen sosyal içeriklidir. İşverenle olan sorunlarınızda size en doğru yolu göstereceğinden emin olabilirsiniz. Dernek Yöneticilerimizin cep telefonları sürekli açıktır. Derneğimizin şu anda iki tane hukuk danışmanı vardır. Üyelerimiz Üye Kartını göstererek ücretsiz bir şekilde hukuki işlerinde danışmanlık hizmeti alacaklardır. Onlarca işyerleri ile anlaşması olacaktır. Buralardan İndirimli olarak ürün alabilir, kişisel bakımınızı yaptırabilirsiniz. Örnek: Bay - Bayan Kuaförü, Fotoğraf-Bilgisayar sarf malzemeleri-Özel Poliklinikler v.b.

SORU 3. BİRÇOK İŞÇİ ARKADAŞIMIZ YAPILAN SÖZLEŞMELERİN SONUCUNDAN HABERSİZ BIRAKILMAKTA VE AYDINLATILMAMAKTADIR. ORDAN BURDAN DUYULAN YALAN YANLIŞ BİLGİLERLE YÖNLENDİRİLMEKTE, BU SÖZLEŞMEYLE NE KAYBETMİŞ, NE KAZANMIŞ, KAZANDIĞI HAKLARIN NE OLDUĞUNU BİLMEDİĞİ İÇİN, EN UFAK BİR HAK KAYBINDA BİLE SESİNİ ÇIKARAMAMAKTADIR. BİRÇOĞU NEYE SESİNİ ÇIKARABİLECEĞİNİN BİLİNCİNDE BİLE OLMADIĞINDAN YILLARCA BİRÇOK KONUDA HAK KAYBI YAŞAMIŞ BULUNMAKTAYIZ VE BULUNMAYA DA DEVAM EDİLMEKTEDİR. O YÜZDEN BU DERNEKTEN BEKLENTİMİZ İŞÇİ ARKADAŞLARIMIZA HAKLARININ AÇIK BİR ŞEKİLDE ANLATILMASI, ONLARIN ANLAYACAĞI USLÜPLA ÖĞRETİLMESİ, YANİ İŞÇİYE HER YÖNÜYLE SAHİP ÇIKILMASI GEREĞİ DOĞMUŞTUR. DERNEĞİNİZ ÇALIŞMALARI BU YÖNLERDE OLACAK MIDIR? TOPLU SÖZLEŞME DÖNEMLERİNDE TUTUMUNUZ NASIL OLACAKTIR?

CEVAP: Derneğimizin birinci önceliği şeffaflıktır. Bu nedenle yapılan ve yapılacak olan Tüm Sözleşmelerden Üye arkadaşlarımız tam anlamıyla bilgilendirilecektir. Bu bilgilendirmeler İnternet sayfamızda, Mesaj hattımızla duyurulacaktır. Üyenin yapması gereken Derneğin düzenleyeceği bilgilendirme toplantılarına katılma, internet sayfasını günlük ziyaret ve Mesaj olarak gelecek bilgilere iştirak etmektir.

TARIM ORMAN İŞÇİLERİ DAYANIŞMA DERNEĞİ olarak Toplu-İş sözleşmesi dönemlerinde Üyelerimizi toplantıya çağıracak, çıkacak olan ortak metnin altına imzalar alınacak, Gerek Sendikamıza Gerekse Bakanlığımıza verilecektir.

SORU 4. TARIM ORMAN İŞÇİLERİ DAYANIŞMA DERNEĞİ Sendikalara Rakip mi? Alternatif mi?

CEVAP: TARIM ORMAN İŞÇİLERİ DAYANIŞMA DERNEĞİ, herhangi bir sendikaya veya sivil toplum kuruluşuna rakip ya da alternatif değildir. Amacına ve tüzüğüne dönük çalışmalar yapacaktır.

SORU 5. ÜYE OLUNMASI İÇİN HERHANGİ BİR KRİTER ARIYOR MUSUNUZ?

CEVAP: Hayır. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının açıklamış olduğu 01 nolu iş kolunda çalışmanız yeterlidir.

SORU 6. ÜYE OLMAK İÇİN GEREKLİ BELGELER NELERDİR? ÖDENEN ÜCRET NE KADARDIR?

CEVAP: Gerekli Belgeler:1. Üye formu, 2,1 adet kimlik fotokopisi 3. 1 adet vesikalık resim

Giriş Ödentisi: Bir defaya mahsus olmak üzere 30,00 TL.

Aidat Ödentisi: Aylık 5,00 TL. dir 5x12=60,00 TL. dir. Her yılbaşında 1. İkramiyede toplanacaktır. İsteyenler Derneğimizin Banka Hesabına Havale edilebilir.

SORU 7. DERNEĞİNİZE ÜYE OLUNCA HERHANGİ BİR KOMİSYONDA YER ALMAK ZORUNDA MIYIZ?

CEVAP: Hayır. Dernek yönetimi olarak da Komisyonlarda yer almanızı isteriz.

SORU 8. DERNEK ÜYELİĞİNDEN KİŞİ İSTEDİĞİ ZAMAN ŞARTSIZ BİR ŞEKİLDE AYRILABİLECEK Mİ? İSTİFA EDEN KİŞİ BELLİ BİR SÜRE SONRA DERNEĞE TEKRAR ÜYE OLABİLCEK Mİ? ÜYE OLABİLECEKSE GİRİŞ AİDATINI YENİDEN Mİ ÖDEYECEK?

CEVAP: Evet üye istediği zaman yazılı dilekçe ile istifa edebilir. İstifa etmesi halinde varsa aidat borçlarını ödemek zorundadır.

Evet, İşçi istediği zaman tekrar Yönetim Kurulunun kararı ile üye olabilir.

Evet, Üyelik yenilendiğinde tekrar Giriş Ödentisini vermesi gerekiyor.

SORU 9. ALINAN AİDATLAR HERHANGİ BİR MAKBUZLA BELGELENDİRİLECEK MİDİR? HARCAMALAR NEREYE NE KADAR YAPILIYOR NERDEN BİLECEĞİM?

CEVAP: Evet, Dernek alındı makbuzu kesilecektir. Makbuz almadan aidatlarınızı kesinlikle ödemeyin. Ayrıca Tüzüğümüz gereği Aylık Gelir ve Giderlerimizi  www.toider.com İnternet Sitesinde de yayımlanmak zorundadır.

SORU 10. DERNEK BAŞKANLIĞI, YÖNETİM KURULU, DENETİM KURULU SEÇİMLERİ NE KADAR SÜREDE YENİLECEK VE BU KİŞİLER KİMLER TARAFIN SEÇİLECEK? SEÇERKEN ÜYELER OY KULLANABİLECEK Mİ?

CEVAP: Dernek tüzüğümüz gereği üç yılda bir Genel Kurul Yapmak zorundadır. Tüm organlar Genel Kurulda Üyenin oyu ile seçilmektedir. Dernek Başkanı 2 Dönem seçilebilmektedir. Daha ilerisi yoktur.

SORU 11. DERNEK YÖNETİM KURULU, DENETİM KURULU HER ÜYEDEN EŞİT MİKTARDA AİDAT ALINACAK MIDIR? YA DA BU KİŞİLERE HİZMETLERİNDEN DOLAYI HERHANGİ BİR ÜCRET ÖDENECEK MİDİR? BUNLAR İÇİN GEREKLİ BELGELER BİLGİMİZE SUNULACAK MIDIR?

CEVAP: Evet Her üye aylık 5,00 TL. Aidatını ödemekle yükümlüdür. Dernek Yönetiminde bulunanlar KESİNLİKLE HUZUR HAKKI Vb. adı altında MAAŞ ALMAMAKTADIRLAR. Tamamen Gönüllü Olarak hizmet etmektedirler.

SORU 12. EMEKLİ OLUNCA DERNEK ÜYELİĞİMİZ DEVAM EDECEK Mİ? EDECEKSE KİŞİYE NASIL BİR GETİRİSİ OLACAK? EMEKLİ KİŞİ ÜYELİĞİ DEVAM EDERSE AİDAT VERMEYE DEVAM EDECEK Mİ?

CEVAP: Evet, İsterse Dernek üyeliği devam eder. Çalışırken Dernekten nasıl faydalanıyorsa Emekli olunca da Faydalanmaya devam edecektir. Evet, aidat ödemeye devam edecektir.

SORU 13. BAŞKA İLLERDEKİ TARIM VE ORMAN KESİMİNDEN DERNEĞE ÜYE OLMAK İSTEYEN KİŞİLERİN ÜYELİĞİ KABUL EDİLECEK Mİ? KABUL EDİLİRSE, DERNEĞİN FAALİYETLERİ BU KESİMLERE NASIL ULAŞTIRILACAK?

CEVAP: Şu an için başka illerden üye kaydı yapılmayacaktır. Ancak Dernek kurmak isteyenlere gerekli Yardımlar karşılıksız yapılacaktır.

SORU 14. MEMURLARIN DERNEĞE ÜYELİĞİ KABUL OLUYOR MU? OLUYORSA BU KİŞİLER DERNEKTE YÖNETİME KATILABİLİYOR MU? AİDAT ÖDEYECEK Mİ?

CEVAP: Memur arkadaşlar Derneğimize fahri üye olabilirler. Yönetimde Yer alamazlar ancak komisyonlarda Yer alabilirler. Evet, gerektiği kadar aidat ödeyecek.

SORU 15. KURULACAK OLAN YARDIMLAŞMA SANDIĞI GELİRLERİ NE GİBİ ALANLARDA KULLANDIRILACAKTIR?

CEVAP: Yardımlaşma ve Dayanışma Sandığı Dernek çatısı altında ama tamamen Kendi yönetim kadrosu ve bütçesi olacak. Hangi alanlarda Kullanılması gerektiği Tüzüğü yazılırken Derneğimiz üyeleri arasında yapılacak olan istişare toplantıları ile tespit edilecektir.

SORU 16. BU DERNEĞE ÜYE OLARAK BİZLERE NE GİBİ GÖREVLER DÜŞECEKTİR? SİZİN ÜYELERİNİZDEN BEKLENTİLERİNİZ NE OLACAKTIR?

CEVAP: Evet beklentilerimiz var. Bunlar; Üye cep telefonuna gelen mesaja duyarsız kalmayacak. Mesajda Yazan telefonu arayarak kendini tanıtmak, dernek üyesi olduğunu söylemesi Cenaze içinse Başsağlığı, hasta için ise geçmiş olsun, düğün için hayırlı olsun, doğum ise Allah analı babalı Büyütsün tebrik ederim demek. Bilhassa Dernek tarafından düzenlenecek olan Eğitim Seminerlerine İştirak etmek. Derneğin Üye aidatlarından başka geliri olmadığından aidatlarınızı zamanında ödemeniz ve derneğin yapacağı Sosyal aktivitelere katılmak. (Eğitim semineri, Gezi, Piknik v.b.)

                                                                                                                                                      Saygılarımızla…

                                                                                                                       TARIM ORMAN İŞÇİLERİ DAYANIŞMA DERNEĞİ        

 

İŞÇİ MAAŞ FİŞİ
ŞİFRE NASIL ALINIR
ŞİFRE AKTİF ETME
İŞÇİ MAAŞ FİŞİ AL
Üyelik Menü
Üye adı :    
Şifre :    
  
  Üye olun    
  Şifremi Unuttum   
LİNKLER
T.C. Cumhurbaşkanlığı
T.C. Başbakanlığı
Resmi Gazete
Bimer
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı
Orman ve Su İşleri Bakanlığı
Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanlığı
Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü
Atatürk Orman Çiftliği
Türk İş Konfederasyonu
Tarım iş Sendikası
Hak İş Konfederasyonu
Öz Orman İş Sendikası
İş Kur
İlo Sözleşmeleri
Taşeron İşçiler Derneği
İşçiler.Net
Memurlar.Net
YENİ SMS KAYSERİ
KAYSERİ SMS
SIK SORULAN SORULAR
NEDEN DERNEK KURULDU
Ne Zaman Emekli Olabilirim
SGK Hizmetim Ne Kadar
Rapor Param Yattımı
Emekli Maaşım Tahminen Ne Kadar Olur
Sendika Üyesi Olmak/Üyelikten Ayrılmak İstiyorum
İŞÇİ MAAŞI NASIL HESAPLANIR
13 GÜNLÜK İKRAMİYE NASIL HESAPLANIR
30 GÜNLÜK İKRAMİYE NASIL HESAPLANIR
VİZİTE GİRİŞ SİSTEMİ
E- BİLDİRGE V2 GİRİŞİ
İŞ GİRİŞ-İŞDEN ÇIKIŞ BİLDİRGELERİ
İŞ KAZASI BİLDİRİMİ
BURS VE YARDIMLAR
BURS DUYURUSU
BURS/YARDIM MÜRACAAT FORMU
BURS /YARDIM YÖNETMELİĞİ
Anasayfa  İletişim